HOŞGELDİNİZ

HOŞGELDİNİZ

8 Mart 2010 Pazartesi

Ev Usulü Fındık Lahmacun




Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Alabildiği kadar su
Tuz

Üzeri İçin:
200 gr. kıyma
3 adet domates
1 bağ maydanoz
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Yapılışı:
Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz. Mayayı eritiyoruz. Unun üstüne tuzu serpiyoruz. Hamurun ortasına suyu ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üstüne nemli bir bez örtüp 5 dk. dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğündeki bezelere ayırıyoruz. İçini hazırlamak için bir kaba kıymayı koyup üstüne domates ve kuru soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp salça, tuz, karabiber ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz. Hamurun üstünde kolayca yayılması için harcımıza su ilave ederek yumuşatıyoruz. Bezeleri oklavayla büyük olmayacak şekilde açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine koyup kıymalı harcı üstüne yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk pişiriyoruz.

1 yorum:

SACİDE dedi ki...

Gelincim kıymalı pidelerin çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,bloğumda bir hediyen var.

Yorum Gönder