HOŞGELDİNİZ

HOŞGELDİNİZ

18 Mart 2010 Perşembe

Düğme Tatlısı



Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Limon suyu

Bütün malzeme karıştırılarak hamur haline getirilir. Bu hamurdan fındık büyüklüğünde(biraz daha büyük olabilir) koparıp küçük toplar haline getiriyoruz. Tepsiye diziyoruz. 175 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra sıcakken şerbeti döküyoruz

Not: Şerbet ateşte yapılmıyor. Şekeri suda eritip, limon suyunu ekliyoruz. Soğuk olarak döküyoruz. Afiyet olsun...

8 Mart 2010 Pazartesi

Renkli Düğme Kurabiyeler




Malzemeler:
100 gr. margarin
1 yumurta
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1.5 su bardağı un
Gıda boyaları(sarı, yeşil, pembe)

Yapılışı:
Margarini yoğurma kabına alıyoruz. Şeker, yumurta, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştıyoruz. Unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp gıda boyalarını ekliyoruz(her parçaya bir renk toplam 3 renk hamurumuz olacak).

Unlanmış tezgahta oklava ile hamuru açıp çay bardağı ağzı ile kesiyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Daha küçük yuvarlak bir kalıp ile üstüne hafifçe bastırıyoruz(küçük kahve fincanı uygun oluyor). Kürdan ile düğme şeklinde 4 delik oluşturuyoruz ve 170 derece fırında 12-15 dk. pişiriyoruz.

Not: Ben 4 renk olsun istedim 4 parçaya böldüm hamuru ve 1 parçaya gıda boyası eklemedim. Bu arada hamuru ince açmıyoruz.

Ev Usulü Fındık Lahmacun




Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Alabildiği kadar su
Tuz

Üzeri İçin:
200 gr. kıyma
3 adet domates
1 bağ maydanoz
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Yapılışı:
Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz. Mayayı eritiyoruz. Unun üstüne tuzu serpiyoruz. Hamurun ortasına suyu ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üstüne nemli bir bez örtüp 5 dk. dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğündeki bezelere ayırıyoruz. İçini hazırlamak için bir kaba kıymayı koyup üstüne domates ve kuru soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp salça, tuz, karabiber ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz. Hamurun üstünde kolayca yayılması için harcımıza su ilave ederek yumuşatıyoruz. Bezeleri oklavayla büyük olmayacak şekilde açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine koyup kıymalı harcı üstüne yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk pişiriyoruz.